Dames Laco wedstrijd 15-12-2018

Vandaag gaan de dames alleen op pad naar Venlo. De dames van Venlo staan bovenaan, maar wij zijn gebrand en hebben er zin in. Met 2 auto's over de Duitse autobaan: Venlo here we come!

Melissa staat zoals gewoonlijk op één en trapt daarmee de wedstrijd af. Door de eerste leg te checken komt ze op 1-0. Vervolgens pakt ze ook de 2e leg met overtuiging. De 3e leg mist Melissa 5 matchpijlen, waarna de tegenstander 110 uitgooit. Dan staat het 2-1. Vervolgens gaan de punten gelijk op en checkt de tegenstander eerder stand 2-2. Er wordt gebullt en Melissa mag beginnen. Melissa staat op 1 dart finish, de tegenstander op 167. Helaas mist Melissa 12 pijlen op de dubbel waardoor de tegenstander de winst binnensleept.

Dan is de beurt aan Marlyn. Ze komt nog niet lekker in de partij. En komt al snel 1-0 achter. Marlyn vecht zich terug maar mist de dubbels en komt 2-0 achter. De 3e leg blijft helaas moeilijk en ondanks onze aanmoediging hebben de zenuwen de overhand en verliest ze de partij met 3-0.

Melanie staat klaar voor de 3e partij. Helaas voelt ze behoorlijk druk door de 2-0 achterstand. Ze komt dan ook 1-0 achter. Ook 2-0 volgt snel. Dan wordt ze wat relaxter en finisht ze 97. Helaas vallen de dubbels niet in de 4e leg en geeft zij de partij daarmee weg door te verliezen met 3-1.

Claudia is gebrand op de eerste punt. Zo gebrand en gefocust dat ze helaas niet checkt en 1-0 achter komt. 2e leg gooit Claudia een 180 en finisht daar snel achteraan. Ook de 3e leg trekt ze vlot naar zich toe. De 4e leg gaat helaas weer naar de tegenstander. Er wordt gebullt en de tegenstander mag beginnen. Claudia gooit een mooie leg maar weet de dubbels niet te vinden en verliest de partij.

Tot slot mag Marscha de laatste single gooien. De eerste leg moet ze er nog even inkomen. Ze staat al snel 1-0 achter. De tegenstander komt des te beter in de wedstrijd en blijft de tripples vinden. En ook de dubbel vliegt er vlot in. Hierdoor staat het al snel 2-0. De 3e leg vind Marscha af en toe ook de tripple, maar helaas is dat niet genoeg en eindigt het al snel in 3-0.

Tussenstand 5-0 achter!! Hoe dan.... tja het valt de kant op van de tegenstander zo dus...

Koppels opstelling wordt bepaald. Claudia en Melanie trappen af. Allebei gebrand om de eerste punt te pakken. Helaas pakt dat anders uit en komen ze op 1-0 achterstand. Ook de 2e leg willen de dubbels er niet in. De 3e leg checkt Claudia D6 en dan staat het 2-1. Helaas worden ook de 4e leg 7 pijlen gemist om de leg binnen te slepen, helaas 3-1 verloren.

De 2e koppel wordt gespeeld door Melissa en Marscha. Melissa gooit punten, Marscha is nog zoekende naar de tripple. Maar goed het is een koppelwedstrijd, waar Melissa de punten raakt, vindt Marscha de dubbels. Ze winnen dan ook met 3-0. Zoheyyy de eerste punt is binnen!

De 3de koppel is Marscha gewisseld voor Mandy, dus staan Mandy en Melissa er klaar voor. Mandy laat mooie tripples zien maar helaas wil de dubbel er niet in. En komen ze 1-0 achter. Ze blijven dikke punten gooien Mandy zelfs een 180 en dan valt de dubbel wel, 1-1. De tegenstander weet ook tripples te vinden en een dubbel en trekt de stand weer naar 2-2. Helaas verliest DVO de bull. De tegenstander loopt iets uit in punten en laat 60 op het bord staan. Mandy mag aantreden voor 152. Ze gooit T20 ook de 2e pijl vliegt in de T20.... ze kijkt naar de D16 mikt vol overtuiging maar zoals de dag vandaag: strak aan het draad. D16 blijft staan. Tegenstander mist en laat 20 over. Melissa gooit binnenkant 16 en 2x buitenkant D8 Grrr gek word je van de dubbels! Tegenstander weet wederom de dubbel wel te vinden en helaas de partij verloren met 3-2.

Tussenstand 7-1..

De laatste koppel staan Melanie en Claudia weer aan de oche. Wat zitten de dubbels strak op het draad, maar ja dat telt niet, 1-0 achter. De vechtlust is nog niet verloren en ze komen 1-1 terug. Ook de 2e leg slepen ze binnen 2-1. Helaas moeten ze de 4e leg weer afstaan en wordt het weer 2-2. De bull wordt gewonnen net als de laatste leg die Claudia wederom op D6 checkt. Weer een punt.

Dan die verschrikkelijke teamgame. Pff, die voegt niets toe aan dit hele spelformat, maar goed het moet... de tegenstander zet weg op Tops en DVO staat op 106. Melanie is aan de beurt, ze gooit T20, wil 10 of 6 gooien, maar de 2e pijl vliegt in de T10... oke oke kan nog steeds, even adem halen mikken ennnn grrr strak aan het draad. Gelukkig mist de tegenstander en checkt Claudia met de 3e pijl D8. Weer een punt.

Marlyn moet de solo gooien. In het verleden heeft Marlyn pittige solo's binnengesleept, dus wij zijn klaar voor die laatste punt. De start is simpel, eerste leg van beide kanten niet super, maar de pijl van Marlyn vliegt er het eerst in. 1-0 voor. De tegenstander komt beter in haar spel en vindt de trippeltjes. Ze maakt dan ook vlot 1-1. Maar Marlyn laat zich niet kennen en pakt de 3e leg. 2-1 voor. Ook de tegenstander geeft zich nog niet gewonnen en pakt de 4e leg. Er wordt gebullt en de tegenstander mag beginnen. De tegenstander gooit elke beurt een tripple, waar Marlyn juist de zenuwen niet onder controle kan houden. Helaas verliest ze de 5e leg en dus de partij met 3-2.

Eindstand 8 -3 verloren. Zeker een geflatteerde uitslag, maar daar hebben we dit jaar wel meer last van ;-). Ik voel een nieuwe bijnaam aankomen: "strak zat", "ant draod", "droadties", "zit ie"... ach welnee trainingskamp op de dubbels en de volgende wedstrijd staan we er weer en vallen de dubbels wel!!

26 januari treden we thuis aan tegen DVK en beginnen we de tweede helft met goede moed.
Support is altijd welkom, ook de heren spelen die dag thuis tegen DVK, dus mooi een volle bak: GEZELLIGHEID!!