Dames Laco wedstrijd 24-11-2018

Vandaag stond er een thuiswedstrijd op het programma tegen DVS. De heren spelen thuis tegen VDO, beetje vreemd 2 verschillende tegenstanders, maar dat mag de pret niet drukken: we hebben er zin in!!
Na tactisch overleg is de opstelling bepaald.

Melissa trapt af en mag aantreden tegen Marieke. Melissa komt makkelijk 1-0 voor. Marieke maakt dan gelijk, stand 1-1. Melis is het even kwijt en komt vervolgens 2-1 achter. Dat kan natuurlijk niet, tandje erbij en al snel staat het 2-2. Er wordt gegooid voor de bull, deze trekt Melis naar zich toe evenals de laatste leg: hoppa 1-0 voor in de wedstrijd.

Ook Tonia is vandaag weer aanwezig en mag als 2de laten zien wat ze kan. Tonia trapt af zoals we verwachten en al snel staat ze 1-0 voor. Dan is het de 2de leg enorm zoeken naar de dubbels, welke het eerst gevonden wordt door Karin. Nou kom op Toon terug naar de tripples! En jep dan staat het al snel weer 2-1 voor Tonia. Ook de laatste leg trekt Tonia naar zich toe waardoor ze 3-1 wint en hoppa 2-0 voor in de wedstrijd.

Als 3e mag Melanie aantreden tegen Mary. Melanie gaat goed van start en gooit goede punten. De dubbels zijn moeilijker te vinden dan de tripples en Mary gaat er met de 1ste leg vandoor. Niks aan de hand, rustig blijven de dubbels vallen zo wel. De 2de leg gooit Melanie weer goede punten maar wederom zitten de dubbels straks aan het draad, maar dat telt niet. Mary weet de dubbels wel te vinden en al snel staat Melanie 2-0 achter! Even koppie erbij, en dat levert een 2 -1 op. Ook de vierde leg vindt Melanie de dubbel en dan staat het 2-2. Melanie wint de bull en mag de laatste leg beginnen. Helaas gaat ze niet goed van start en Mary daarentegen wel, maar nooit opgeven. Als Mary steekjes laat vallen pakt Melanie het goed op en vindt weer een paar trippletjes. Mary mist de finish met 1 pijl, Melanie staat op 68. Eerste pijl triple 20 en de tweede pijl zit prima in de D4. Hoppa wedstrijdstand 3-0 voor!

Claudia staat klaar voor de 4de single en die gaat ze gooien tegen Ellen. Clau staat prima te gooien en dat geeft haar wat ruimte in tijd op de dubbels. De dubbels lijken verstopt, maar Claudia weet ze toch te vinden en ze komt 1-0 voor. Ook de 2de leg is het een beetje zoeken naar de dubbels. Ellen mag ook de dubbel zoeken maar ook voor haar blijven ze verstopt... Clau checkt en dan staat het 2-0. De derde leg trekt Claudia overtuigend naar zich toe en dat betekent winst met 3-0. Hoppa, wedstrijdstand 4-0!

Tot slot staat Marscha aan de oche en mag het opnemen tegen Joan. De trippletjes vallen redelijk en met een D1 finish is de stand 1-0 voor Marscha. Ook de 2de leg maakt Marscha af met een D1, 2-0 voor. Prima Marscha, kom op!! Marscha gooit de laatste leg goed en pakt ook deze leg binnen, 3-0 gewonnen. Hoppa wedstrijdstand 5-0!!

Managersoverleg en de koppels worden bepaald.

Melissa en Marscha staan klaar voor de eerste koppel tegen Karin en Joan. Ze komen er nog niet goed in en helaas verliezen ze met 3-0.
Eerste punt voor de tegenstanders. Wedstrijdstand 5-1.

Claudia en Melanie gaan ouderwets samen aantreden voor de 2de koppel, zij nemen het op tegen Mary en Ellen. Het is even zoeken en dat levert een achterstand op van 1-0. Ze spreken elkaar wat toe en dan gaat het stukken beter en komt het al snel op 1-1. Waarna ze dit doortrekken en de overwinning pakken met 3-1. Hoppa wedstrijdstand 6-1!! De overwinning is binnen, maar natuurlijk telt elke punt ;-).

Melanie en Claudia gooien ook de derde dubbel. Deze beginnen ze de eerste leg met vele tripples van Claudia's kant. Helaas zijn de dubbels weer strak op het draad maar dat telt nog steeds niet. Mel en Clau komen 2-0 achter. Kom op zeg! De derde leg slepen ze wel binnen en dan is de stand 2-1. Helaas loopt de laatste leg voor geen meter en verliezen ze met 3-1. Wedstrijdstand 6-2.

De laatste koppel wordt weer gespeeld door Marscha en Melissa, waarbij ze het opnemen tegen Ellen en Mary. Al snel staat het 2-0 voor DVO. De laatste leg maakt Marscha af met een mooie 112 finish. Dus winst met 3-0, en hoppa wedstrijdstand 7-2!

Dan is het tijd voor de teamgame. Melanie wisselt en Marlyn gaat erin. Teamgame blijft altijd een lastig ook voor de tegenstanders. Toch weet DVS deze te checken en dan is de wedstrijdstand 7-3.

Dan rest alleen de solo nog. Inmiddels is het eten binnen, maar Tonia en Marieke willen eerst de solo gooien. Tonia gaat hard van start: eerste leg is een 18 darter met een mooie 124 finish. 1-0 voor DVO. Ook de 2de leg trekt Tonia naar zich toe met een mooie 20 darter. Goed op schema Toon, anders worden de pizza's koud ;-)..de laatste leg is het iets minder maar desalniettemin checkt Tonia deze en wordt de solo gewonnen met 3-0.

Eindstand: 8-3 voor DVO!! Good job girls: we are back on track!!

Bij de heren was het een bijzondere dag. Daar waar ze dik koploper zijn, was de start vandaag niet zoals anders..Ze komen 3-0 achter! Even gasje bij: en dan staat het weer 3-3. Helaas zet dit niet door wat de tussenstand brengt op 6-3 achterstand. Dat is niet volgens planning, maar soms heb je zo'n dag dan gaat het wat moeizaam. De mannen pakken het weer beter op en maken er 6-4 en 6-5 van. Dan gaat er weer een punt naar de tegenstanders en dat brengt de stand naar 7-5 achter. Pff kom op!! En jaa, het volgende punt trekt DVO weer naar zich toe, 7-6 kom op en nu door! En dat doen ze inderdaad: 7-7 dan 8-7 en ook 9-7. Tot slot ook de solo binnen, wat de eindstand brengt op 10-7. Goed gedaan heren DVO, slecht begonnen maar perfect naar jullie toegetrokken.

15 december gaan de dames op pad naar Venlo. De heren zijn dan lekker vrij.

Support is welkom ook in Venlo haha!!