Dames Laco wedstrijd 13-10-2018

Vandaag de 3de wedstrijd van dit seizoen op het programma. We spelen de wedstrijd thuis tegen DBBR. Wederom kon onze manager er niet bij zijn, hopenlijk is dit de laatste keer ;-)
De opstelling werd bepaald, de tegenstanders waren binnen dus snel beginnen!

Danielle trapt af. Dat is toch best spannend. Je single debuut maken en als eerste beginnen! Helaas komt Danielle 0-2 achter. Ze herpakt zich, checkt dubbel 7 en hup het is 1-2. En doorrrr.. Dan gooit de tegenstander aardige tripples maar weet de check niet te vinden. Danielle komt op dubbel 8 en boem, ook die vliegt erin: 2-2. Er wordt gebulld voor de laatse leg, helaas wint de tegenstander deze. Wederom raakt Danielle achter in punten, tegenstander mist check. Daan staat op 150, gooit tripple 20 tripple 20 en mist D15!! Jammer tegenstander checkt dan wel en Daan verliest de partij met 2-3.

Dan staat Claudia klaar om de 2de partij te gooien. Ze heeft er zin in! Helaas komt ze al snel 0-1 achter. Achja even inkomen, niks aan de hand. De tweede leg komt Claudia er nog niet lekker in en heeft moeite om de leg goed weg te zetten op een finish. Nou beetje aanmoedigen kom op Clau, tandje erbij!! Helaas valt het allemaal net niet en verliest Clau met 0-3.

Tussenstand 0-2 achter, dat lag niet in de planning.

Dan mag Melissa de derde partij gooien. Ze gaat goed van start, de tripples vallen prima en de check zit er ook al in 1-0. De tweede leg moet Melis even zoeken naar de tripple. Maar als ze hem weer heeft gevonden gooit ze er meteen 2 om de leg op 54 weg te zetten, en de volgende beurt checkt ze deze dan ook 2-0. De derde leg werkt Melis prima naar een finish toe, tops mist maar dubbel 10 gaat er perfect in. Zo dat gaat wel volgens planning.
Tussenstand wedstrijd 1-2.

Dan mag Melanie aantreden in de vierde partij. Van beide kanten is het zoeken naar de tripples. Helaas vallen de checks ook niet bij Mel en al snel staat ze 0-2 achter. De tripples willen niet vallen, strak genoeg maar daar heb je niks aan ;-), en met een tegenstander die vaker (wat zeg ik: veel vaker!) tops gooit dan Tonia kan de knop bij Melanie niet om en verliest ze de partij met 0-3.
Tussenstand 1-3.

Tot slot mag Mandy aantreden. De partij heeft leuke pijlen en mindere pijlen, waarbij tegenstander niet checkt en Mandy wel 1-0. De 2de leg gaat gelijk op, Mandy mist 80 finish voor de leg, tegenstander checkt nu wel, 1-1. De derde leg valt de dubbel wederom de kant van de tegenstander op en het is 1-2. De vierde leg mist Mandy 112 finish en laat D4 over. Tegenstander mist 111 finish en laat D16 over. Vervolgens missen beide spelers veel dubbels en vliegt die van de tegenstander er het eerst in. Mandy verliest de partij met 1-3.

Tussenstand 1-4. Hoe dan??

De koppels worden bepaald en Danielle en Claudia trappen af. Van 1-0 voor naar 1-1 gelijk. De derde legs vielen de tripples bij de tegenstanders goed en werd de partij 1-2. De 4de leg gingen de punten gelijk op en checkt Clau met één pijl tops 2-2. Daan gooit de laatste leg mooie tripples en Claudia checkt tops. Hoppa dat is koppelen: 3-2 gewonnen!
Tussenstand 2-4.

De tweede koppel wordt gespeeld door Melissa en Mascha. Helaas staan ze al snel 0-1 achter. In de tweede leg worden er veel dubbels gemist en de tegenstander pikt de leg binnen 0-2. Dan vallen de tripples beter aan onze kant en Mascha checkt D5, stand 1-2. De 4de leg gaat prima in punten maar ook hier worden er veel dubbels gemist door Melissa en Mascha en de tegenstander gaat er met de punt vandoor. Helaas 1-3 verloren.

Dan staan Clau en Daan weer klaar. In de 1ste leg missen de dames 3 pijlen op een dubbel. Tegenstander checkt 0-1. De 2de leg mist Daan de bull om de leg binnen te slepen, helaas 0-2. Jaa, dan vallen er weer mooie tripples en met een mooie check op D18, is deze leg voor ons 1-2. Ook weten Clau en Daan de vierde leg naar zich toe te trekken. Helaas verliezen we de bull. Claudia mist een 156 finish, waarna er nog wat dubbels gemist worden aan beide kanten. Dan valt wederom de check voor de tegenstander.
Helaas 2-3 verloren.
Tussenstand: 2-6.

De laatste koppel wordt ook gespeeld door Mascha en Melissa. Deze beslissen ze al snel in een 1-0 voorsprong. Dan komen ze met een D5 op 2-0. Ook de derde leg trekken ze hun kant op met een mooie finish van D3 door Melis.
Tussenstand 3-6.

Voordat we de teamgame bepalen moet er bepaald worden wie de solo gaat spelen. Melanie of Marlyn. Melanie bepaald dat Marlyn de solo gaat gooien en dus ook in de teamgame meespeelt. Zo hebben alle aanwezigen vandaag gegooid.
De teamgame gaat gelijk op en aan beide kanten worden weer veel dubbels gemist. En alweer weet de tegenstander als eerste de dubbel te vinden.
Tussenstand 3-7.

Dan rest de solo nog en Marlyn gaat deze strijd aan. De tegenstander komt als eerste op een check in de 1ste leg, checkt niet en Marlyn checkt een mooie 75 1-0 voor. De tweede leg vallen de tripples niet echt en aan beide kanten worden vele checks gemist. Marlyn weet dan de D1 te checken en komt op een 2-0 voorsprong. De derde leg gaan de punten gelijk op. Marlyn komt als eerste op een finish maar helaas missen beide spelers veel dubbels. Gelukkig weet Marlyn uiteindelijk de dubbel erin te prikken en pakt daarmee de partij met 3-0. Prima keus om Marlyn de solo te laten spelen.

Eindstand 4-7.
Poeh, wat een dagje. De uitslag had zeker ook anders kunnen zijn, maar het was niet onze dag voor dubbels. Shit happens, en doorrrrr.
Vol goede moed en met nieuwe shirts gaan we vol vertrouwen de volgende wedstrijd tegemoet. 10 november met de heren op pad naar Friesland. Het plan? Volle bak punten mee naar Twente!