Dames Laco wedstrijd 8-9-2018

Laco wedstrijd DVO dames

08-09-2018
DVK - DVO

Vandaag stond na de zomerstop weer de 1ste Laco wedstrijd op het programma voor de dames en heren. Gezamelijk trokken we op pad op deze vroege ochtend, richting Beverwijk.

De gezelligheid was direct te voelen in de bus en iedereen had er zin in. Dit jaar zijn er 2 nieuwe speelsters toegevoegd aan het team. (Eind vorig seizoen zijn er twee speelsters gestopt).

Voor de nieuwe speelsters Danielle Geerdinck en Mascha Olyslager een mooie kans om uit te komen voor de DVO.

Vandaag zat Danielle vanwege een al geboekte vakantie heerlijk in Egypte en mochten wij al het werk opknappen ;-). Mascha was wel aanwezig.

Na een ritje in de bus van bijna 2 uur komen we aan op bestemming. Helaas is de locatie niet zo groot en met een beetje schuiven met de meubels kan ook iedereen zitten.
Beetje druk met ingooien, en dan komen voor sommigen ook de gezonde zenuwen opzetten.
De captains gaan in overleg en de opstelling wordt bepaald.

Als 1ste treed Melissa Landkroon aan de oche. Na het gooien van vele tripples, is het lastiger op de dubbels. De stand is 2-2 er wordt voor de bull gegooid en Melissa mag de laatste leg beginnen. Gedreven als ze is heeft de tegenstander niks te vertellen in de laatste leg en ook de check valt direct. Yess 1-0 voor DVO. De kop is eraf.

Dan treedt Melanie Jongbloed aan. Na het aanzien van de 1se partij spelen de zenuwen aardig op. Er is maar 1 doel en dat is winnen! Na een wisselvallige 1ste leg in punten valt de check direct. De 2de leg is aan beide kanten niet geweldig, maar voor Melanie geen check te vinden en de tegenstander maakt 1-1. Dan zie je de rust terugkeren en de zenuwen nemen af. Melanie maakt 2-1, en ook de laatste leg trekt ze vlot naar zich toe. Hoppa 2-0 voor DVO.

Claudia Engelschalk staat klaar om het 3de punt binnen te pakken. Helaas speelt ook bij Claudia de wil om te winnen op en neemt de spanning toe. Wisselvallige punten, vlotte checks en goede scores en moeilijke checks maken dat de stand komt op een 2-2. Na wat aanmoediging en bemoedigende woorden gaat de knop om en pakt ze ook de 5de leg makkelijk binnen. Het gaat goed, 3-0 voor DVO!

Dan mag Marlyn Houtman aantreden. Na het onlangs overstappen op nieuwe pijlen gaat het darten de laatste tijd weer stukken beter. Na een 1-0 achterstand, pakt Marlyn de 2de leg terug en het staat 1-1. Wisselvallige beurten aan beide zijden en dan komt het op de checks aan. Helaas verliest Marlyn met 3-1. En is de stand 3-1 voor DVO.

Tot slot verschijnt Tonia aan de oche voor de 5de single partij. Tonia gooide prima punten maar op de checks spande het erom waardoor de stand komt tot 2-2. Dan moet er gebulld worden. Tonia gooit single bull, en haalt haar pijl op. Tegenstander gooit ook singlebull. Dus tegenstander gooit opnieuw voor de bull, gooit single bull maar laat de pijl in het bord. Tonia gooit ook en we kunnen niet goed zien waar de pijl inzit. Schrijver beslist dat Tonia de laatste leg mag beginnen. Wij dachten dan heeft ze bull gegooid.... Tonia trekt de laatste leg naar zich toe en pakt de winst, lekker 4-1 voor DVO na de singles.
Overigens bleek Tonia geen bull te hebben gegooid. De pijl van Tonia zat ook in single bull, maar dichter bij de bull, oke oke nog nooit meegemaakt, maar tegenstander ging er zelf mee akkoord.

Opnieuw overleg tussen de captains en de koppels zijn bepaald. Melanie en Claudia trappen af. Na 2 superlegs (en een 117 finish van Claudia) kunnen ze niet doordrukken en wordt het 2-1. De 4de leg wil de dubbel er maar niet in en komt de stand op 2-2. Na het bullen mogen de tegenstanders beginnen en weten helaas de wedstrijd naar zich toe te trekken. 3-2 verloren.. jammer maar nog steeds 4-2 voor DVO.

Dan verschijnen Melissa en Tonia aan de oche. Ze hebben er zin in want de punten vallen wel. Bij de checks wordt het wat lastiger en de stand komt op 2-2. Na het bullen trekken ze de partij makkelijk naar zich toe. En dan staan het alweer 5-2 voor DVO. Nog 1 puntje en de winst is binnen.

Melanie en Claudia staan alweer klaar. En na veel spanning, goed begin en bagger pingpongen komt het weer tot een 2-2. Helaas weer geen dubbels gevonden en hebben ze de partij verloren. 5-3 voor DVO.

De laatste koppel wordt ook weer gegooid door Melissa em Tonia. Ze zijn er klaar mee en halen het winnende punt binnen door te winnen met 3-0. Tadaa 6-3 voor DVO.

Maar ondanks de winst zijn we zeker gemotiveerd om de rest van de punten ook te pakken. De teamgame wordt dan ook met gemak gewonnen, lekker dames. 7-4 voor DVO.

Tot slot moet er nog een solo gespeeld worden en die wordt door Mandy Pas gespeeld. We weten hoeveel zenuwen Mandy heeft, dus we proberen haar enigszins gerust te stellen, de winst is immers al binnen.

Mandy trapt goed af. Punten gaan prima. Je ziet bij haar de opluchting. Checks is het woord van de dag.... de stand komt ook hier weer tot een 2-2. Beiden staan op een check en dan is de vraag: wie smiet dat ding er het eerste in...helaas was dit de tegenstander. Toch goed tegengas gegeven Mandy!

Eindstand 7-4 voor DVO. Zo de kop is eraf ;-)

29 september staat de 2de wedstrijd op het programma. Thuis (bij cafe Toppertje) tegen Den Haag, de laco kampioen van de afgelopen 2 jaar.
Support is altijd welkom!!