De Boemel Divisiekampioen!

Zaterdag 23 juni was de dag dat alle regionale kampioenen van de 4e, 3e en 2e divisie naar Nijkerk afreisden voor de landelijke divisiekampioenschappen. Het werd een mooie en spannende dag met prachtige teamwedstrijden en mooie kampioenen. Wij feliciteren No Limit (DBMN) met hun titel in de 2e divisie, De Boemel (DVO) met de titel in de 3e divisie en No Score (DVS) met het landelijke kampioenschap in de 4e divisie.

2e Divisie
In de tweede divisie verschenen er 22 teams aan de start. In de kwartfinale versloegen de Raadsheren van de WBDF de Bokkediek van de DOGD met 4-2. Vondels New Inn (DSWN) was te sterk voor Dartvereniging Duiveland (ZDF) en de Doelleazen (FDB) versloegen de Boys van de DORA met 4-1. Tenslotte won No Limit (DBMN) van Triple X (KDO) met 4-0. Vondels New Inn ging na een thriller tegen de Raadsheren naar de finale: 4-3. Ook No Limit won met de hakken over de sloot in de halve finale tegen de Doelleazen. In de finale kwam No Limit met een 3-1 voorsprong uit de singles, maar zag Vondels New Inn het eerste koppel winnen. Het tweede koppel was erg spannend, maar uiteindelijk vond No Limit de eerste dubbel en daarmee het Nederlands kampioenschap!

3e Divisie
De derde divisie ging ook van start met 22 teams. In de kwartfinale was BA Rotte Appels van de DSWN te sterk voor De Hoppe (SDC): 4-2. De Boemel van DVO, vorig jaar nog Nederlands kampioen van de 4e divisie, won met 4-0 van En Door! (DOGD). De Valk (WBDF) won in een spannende pot met 4-3 Simply the West van de FDB. Tenslotte ging RedBull van DVS naar de halve finale door Gewoon Geluk van de TDV te verslaan. De Boemel ging naar de finale in een luidruchtige maar sportieve wedstrijd tegen de BA Rotte Appels en de Valk won met 4-2 van RedBull. De finale was een ware kraker. De Valk kreeg matchdarts in het laatste koppel om de wedstijd met 4-2 te winnen. Boemel maakte 3-3 en maakte het vervolgens koeltjes af in de teamgame. Een knappe prestatie van het team dat vorig jaar al Nederlands kampioen werd van de vierde divisie.

4e Divisie
Van de vierde divisie kampioenen kwamen er 14 naar Nijkerk. Kogel Mogel van de DORA wist een 2-0 achterstand om te buigen tot 4-2 winst tegen LDT 180% (DBBR). Aambeeld United (BDC) wist de halve finale te bereiken door winst op Twekkie Darts (DVO) en No Score (DVS) versloeg het Raadhuis (TDV). De laatste halve finalist was DC Café Murk van DBMN die met 4-2 won van GRB Spinnersz (DSWN). Kogel Mogel won in de halve finale van Aambeeld United en No Score was te sterk voor Café Murk. In de finale liet No Score er geen gras over groeien en versloeg het Kogel Mogel ruim.

Wij danken alle darters, toeschouwers en vrijwilligers voor weer een geslaagde dag en feliciteren de landelijke kampioenen met hun titels. Foto's van de winnaars vinden jullie binnenkort op onze facebook pagina. Op 1 juli is het de beurt aan alle eerste- en eredivisionisten. Ook dat belooft een spannende dag te worden!

Bron: ndbdarts.nl