6de DVO ranking, 3de CLOD ticket

DVO ranking 23 maart 2018

Vrijdag 23 maart was alweer de laatste ranking van dit seizoen. Vanavond wordt bepaald welke laatste 2 senioren begin September een gooi gaan doen naar een plek voor de Finders Darts Masters.

De opkomst was wederom laag. Jammer maar het is niet anders. Het bestuur zal zich gaan buigen over de opzet van de ranking en de vrijdagavond (volgend seizoen wellicht naar de zondag).

Bij de dames ging de strijd tussen Claudia Engelschalk en Danielle Geerdink zij stonden na de eerste ranking op 1 punt verschil naast elkaar. In de poule zaten ze bij elkaar. Hier won Claudia de poule. De finale in de winnaarsronde ging wederom tussen beide dames. Nu won Danielle. Hierdoor wonnen beide dames 17 punten omdat Claudia in de eerste ranking 1 punt meer pakte is zij uiteindelijk de winnaar van de CLOD ticket.

Bij de Heren A was de opkomst ook niet hoog. Met 8 mannen gingen we van start. Stefan Post stond er voor aanvang van de ranking het beste voor. Hij had de eerste gewonnen en voelde zich daarom verplicht ook maar deze avond te komen. Uiteindelijk was dit een goede keuze. Nadat hij eerste in zijn poule was geworden wist hij via Richard zich te plaatsten voor de finale waar hij tegen en tot dat punt goed gooiende Tristan mocht proberen het ticket veilig te stellen. De finale was éénzijdig en werd gewonnen door Stefan waardoor hij zich verzekerde van de derde CLOD ticket.

Bij de heren B was er een opkomst van 18 man. Het moest hier raar lopen mocht Koen Sanders hier niet de eerste plek halen. Na de poule mocht Koen gelijk gooien tegen zijn op dat moment nog enige concurrent, Fred Mulder. Koen won deze wedstrijd met 3-0 en daarmee wist hij zich de winnaar van de Heren B 2017-2018. Koen wint hiermee een inschrijving voor de koppel en singel van de Dutch Open 2019 en een hotelovernachting. Uiteindelijk won Ansjelo Gerritsen de avond bij de Heren B door de finale te winnen van Remco van Berkum.

Na deze laatste ranking van 2017-2018 zijn alle prijswinnaars bekend.

 

Dames (CLOD ticket)

Melissa Landkroon

Melanie Jongbloed

Claudia Engel Schalk

 

Heren A (CLOD ticket)

Chris Bosveld

Marcel Snippe

Stefan Post

 

Heren B

Koen Sanders

Fred Mulder

Kevin Rooks

 

Tijdens de feestavond zullen bovenstaande leden een beker krijgen.

Namens het bestuur van harte gefeliciteerd.