2e DVO ranking, 1e CLOD-tickets

2de D.V.O.-ranking, de eerste CLOD-tickets zijn vergeven.

Op vrijdag 26 oktober vond bij Het Twentse Ros in Hengelo de 2de D.V.O.-ranking plaats. Voor de heren A en de dames was dit de afsluitende ranking voor het eerste CLOD-ticket.

Ondanks dat er meer leden waren als de vorige keer viel de opkomst toch weer tegen. Het blijft moeilijk om leden te trekken naar de ranking, zelfs als je geen inschrijf geld vraagt, iedereen een consumptie geeft en € 500 prijzengeld ter beschikking stelt. Het Twentse Ros is ook niet kinderachtig en vraagt nu € 2 voor een flesje bier/fris. Maar goed, het mocht de pret niet drukken, gezellig was het wel.

Bij de heren A waren er maar 7 deelnemers. De nummer 1 van de eerste ranking, Mike Olde Kalter, kon helaas niet komen dus het lag nog helemaal open. De strijd zou gaan tussen Chris Bosveld en Thijs ten Hagen. Beide zouden de halve finale niet overleven en dus moest er geteld worden. Chris Bosveld heeft uiteindelijk de CLOD-ticket gewonnen met 1 punt verschil. Uiteraard werd er ook nog een finale gegooid bij de heren A en die ging tussen Ramon Leferink en Tim Koster. Tim won de finale uiteindelijk met sterk gooien en zette Ramon met 6-2 opzij.

Bij de Dames was het heel spannend, omdat hier meerdere dames op een paar punten van elkaar af stonden. De dames begonnen met 2 poules van 5 maar doordat er een dame mee deed die geen lid was (fout van mij) is haar score uit de poules gehaald. In de finale van de winnaarsronde ging het uiteindelijk tussen de Antonia Damhuis en Melissa Landkroon. Doordat Melissa de finale won met 4 -1, en daarmee 2 punten meer pakte dan Antonia werd zij de winnaar van de eerste CLOD-ticket bij de Dames.

Bij de heren B waren er 23 deelnemers nadat de poules waren gespeeld gingen er 10 naar de winnaarsronde en 13 naar de verliezersronde. Er zaten een paar mooie wedstrijden tussen met soms ook wel wat verrassende uitslagen. Uiteindelijk waren bijna alle heren gebleven om de beide finales te bekijken en zagen dat in de verliezersronde Fred Mulder uiteindelijk won van Donny de Jong met 3 – 0. In de winnaarsronde deed Koen Sanders goede zaken door met 4 – 2 te winnen van Jos Oude Sogtoen. Hiermee pakte Koen genoeg punten om de koppositie over te nemen bij de heren B van Kevin Rooks.  

Het bestuur feliciteert Chris Bosveld en Melissa Landkroon met het behalen van hun CLOD-ticket. De eerstvolgende ranking is op 24 november 2017. Kijk op de site voor alle verdere informatie.

http://www.dvodarts.nl/toernooien