Verslag heren LaCo 30-09-2017

LaCo D.V.O. - S.D.C

Na een geweldige eerste wedstrijd was het vandaag tijd om er een mooi vervolg aan te geven. En wat voor een dag werd het.

Met onze twee vaste tellers, Sascha Jäger en Jeffrey Hofman, aan het schrijfbord mochten Danny en Hennie weer als eerste beginnen. Danny gooide in zijn eerste leg gelijk een 12 darter en zette die trend door 3-1. Hennie was sterk op zijn punten maar in de tweede leg zorgde een telfout voor wat verwarring. In plaats van 50 punten dacht Hennie 40 over te hebben hij gooit tops om er daarna achter te komen dat dit 10 punten te weinig was. Hennie herpakte zich in de laatste leg goed en won deze 3-2. Hierna was de beurt aan Mike en Eddy en ook zij wonnen hun partij waar Mike nog wel een vijfde beslissende leg nodig was maakte Eddy het in 3-1 af. Tim Koster en Olaf mochten hierna. Tim had niet veel zin om lang aan het bord te staan en gooide met 3-0 de tegenstander er vanaf. Olaf die nog wel de eerste leg snel pakte verloor hierna de andere 3 waardoor de tussenstand nu kwam op 5-1. Tim ter Mors pakte zijn wedstrijd ook overtuigend zonder maar 1 leg te verliezen. Oswald die kon in de 5de leg helaas net niet doordrukken en verloor zijn partij. Hans Klomp mocht de negende singel gooien maar hij had pech op de dubbels en verloor uiteindelijk nipt met 2-3. Maar goed na de singels 6-3 dat zag er goed uit.

Toen kwamen de koppel partijen, die worden altijd met twee tegelijk gegooid. Hennie en Eddy wonnen die van hun met 3-0 maar Mike en Tim verloren hem helaas dus 7-4. De volgende koppels waren Oswald en Tim ter Mors en Hans en Olaf. Ook hier ging het mooi gelijk op waarbij Oswald en Tim hem in de 5de leg pakte maar helaas Hans en Olaf hem verloren.  8-4. Niets aan de hand één van de Trio’s winnen en de overwinning is binnen. Nou dus mooi niet. Alle trio’s gingen naar de tegenstander, en daar laat ik het maar bij ,die daarmee de totale stand recht trokken naar 8-8.

Dus het kwam aan op de solo. Waar de heren de laatste wedstrijd nog bij de dames hadden gekeken was nu iedereen bij de heren aan het kijken. De solo zou gegooid worden door Danny Blom die net teruggekeerd was uit Engeland waar hij bij de Winmau World Masters en het kwalificatie toernooi voor de Lakeside had gegooid, en ondanks dat iedereen het gevoel had dat Danny hem zou winnen was de spanning af te lezen op de gezichten. Danny stelde echter niet teleur met één 180 en een 110 finish en in de laatste leg een 150 finish werd het 4-0.   

En zo kwam de eindstand op 9-8. Bij de LaCo tellen de overwinningen dus dat was het belangrijkste maar zo’n 9-8 is niet goed voor je gemoedstoestand. Op dit moment staat de D.V.O. eerste in de A poule (net als de dames die ook wonnen: 10-1)

De eerstvolgende ronde zijn we vrij en daarna, 11 november, mogen we weer thuis gooien bij buurtcafé ’t Toppertje in Hengelo. Iedereen is van harte welkom om ons aan te komen moedigen.

Ingko Mulders

http://dvodarts.nl/competitie-landelijk/heren