Verslag heren LaCo 09-09-2017

LaCo R.D.B. - D.V.O.

Afgelopen zaterdag heeft de D.V.O. zijn eerste wedstrijd gegooid in Driel tegen de Rivierenland Dart Bond, en zonder te overdreven het was een schitterende dag.

Op de heenweg in de bus, bestuurd door onze vaste OAD-chauffeur Michel, zorgde Tristan voor wat muziek en nadat er batterijen waren gekocht voor de microfoon ook nog voor wat vertier. Nadat iedereen was opgestapt en we onderweg nog 1 x waren gestopt om te roken kwamen we rond 11.45 uur aan op de plaats van bestemming. Een gezellige, niet al te ruime, locatie. Nadat iedereen een broodje heeft gehad en wat te drinken had besteld begon het ingooien.

De opstelling was van tevoren al door Dennis en Ingko gemaakt. In tegenstelling tot voorgaande jaar is er nu een vaste groep van 6 darters die in de basis staat en wordt er onder de overige darters de andere 3 plekken aangewezen en ook de 4 reserves.

Danny en Hennie opende de dag. Danny kwam met 2-0 achter maar wist zich goed te herpakken en won met 3-2. Hennie die in de eerste leg nog wat zenuwachtige oogde door dubbels te missen kwam in de legs daarna volledig in zin spel en won met 3-1. De volgende heren waren Mike en Stefan. Mike wist bij een 2-2 stand de laatste leg te winnen, Stefan trof een tegenstander die lekker stond te gooien en niet kon missen waardoor Stefan helaas verloor. Over Eddy en Marcel kunnen we heel snel zijn die gingen staan mikte en prikte alles raak. Beide 3-0 overwinning. De volgende 2 waren Melvin en Jasper, Melvin gooide voor het eerste mee met de LaCo maar daar was niets van te zien Hij won overtuigend zijn partij met 3-1. Jasper moest er even voor vechten nadat de tegenstander 2-2 gelijk maakte maar ook hij wist de laatste dubbel te gooien. 3-2. Tim Koster mocht de negende partij gooien nadat hij snel op een 2-0 voorsprong kwam werd hij nonchalant en liet de tegenstander erin geloven dat hij nog kon winnen. Bij een 2-2 stand ging Tim zich weer concentreren en stond hij na 12 pijlen al onder de 100. En won uiteindelijk de laatste leg.

Na de negen singels stond de D.V.O. 8-1 voor en werd er begonnen aan de koppels. De captains hadden besloten om gelijkwaardige koppels te maken en om zo te proberen snel het winnende punt te pakken (bij 9 punten is de overwinning binnen) en dat gebeurde ook. De koppels Danny-Hennie, Eddy-Jasper en Melvin-Tim K. wisten alle drie te winnen alleen Mike en Tim ter Mors (ingkomen voor Stefan) verloren met 1-3.

Na de koppels (11-2) kwamen de Trio’s, dit is echt iets wat een onderdeel is van de LaCo. Je gooit met 3 darters tegen 3 darters het nare hiervan is dat je moeilijk in je spel komt maar nu leek het allemaal onze kant op te vallen. Alle trio’s werden gewonnen waarbij het laatste Trio van de D.V.O. bestond uit 2 wissels zijnde Nick en Kevin. Halverwege de Trio’s werd er even gestopt om bij de dames te kijken want daar was het inmiddels zo spannend maar lees hierover maar het dames verslag.

De solo is de laatste wedstrijd in een LaCo wedstrijd en wordt doorgaans door de beste speler gegooid (deze mag dan geen koppel hebben gegooid) want het gaat hier wel om een 1 punt. Gezien zijn singel party was het niet meer dan terecht dat Marcel hiervoor in aanmerking kwam en uiteindelijk ook terecht hij was de hele partij de beste darter en won uiteindelijk met 4-2.

De einduitslag is uiteindelijk 15-2 geworden. Daarmee staat de D.V.O. eerste in de A-poule. Zie ook: http://www.ndbdarts.nl/competities/landelijke-competitie/ronde-overzicht-heren-poule-a En kunnen wij ons opmaken voor een top seizoen.

30 september spelen wij de volgende LaCo wedstrijd thuis bij buurtcafé ’t Toppertje in Hengelo, toeschouwers zijn altijd welkom.

Ingko Mulders.