Verslag dames LaCo 09-09-2017

Zaterdag 9 september de 1ste laco dag voor DVO. De reis ging naar Driel, bij Arnhem.
Omdat de heren laco ook naar dezelfde locatie mochten was er door DVO een toeringcar geregeld met natuurlijk Michel onze "vaste" chauffeur.
Nadat de opstapplaatsen Hengelo, Borne en Almelo waren geweest ging de muziek aan en kon de gezellige reis beginnen.

Eenmaal aangekomen bij het clubgebouw waar de partijen gespeeld zouden worden, was het meteen volle bak. Oftewel de locatie was een beetje klein... maar goed we laten ons niet intimideren dus "deran" met spek.

De zenuwen spelen toch wel mee zo'n eerste wedstrijd. De vuurdoop voor 2 nieuwe spelers bij de dames. Als 1ste mag Marlyn aantreden. Ondanks dat ze best lekker  gooide verloor ze helaas de wedstrijd met 3-1.
De 2de partij mag de 2de nieuweling aan de bak, Stephennie. Stephennie heeft natuurlijk al laco ervaring maar toch ook wel last van een beetje zenuwen. Toch wint ze de partij met 3-1. Dus 1-1. Melissa mag als 3de de single gooien, helaas zit ze er vandaag niet zo lekker in en verliest met 3-0. Daarna staat Claudia op om de partij te gooien, maar ook daar spelen de zenuwen parten en verliest zij de partij met 3-0. Tot slot gooit Melanie de 5de partij, en dan is het dikke punten maar niet checken... en verliest met 3-0.
Na de singles staan we 4-1 achter, geen goed begin!

Dan gaan we beginnen met de koppels. Stephennie koppelt met Melissa en helaas verliezen ze deze. De 2de koppel blijven ze staan en weten ze naar zich toe te trekken. Dus 5-2 achter. Dan treden Claudia en Melanie aan, zij weten beide koppels te winnen en dan staat het opeens 5-4 achter... er zijn nog steeds kansen!!
De teamgame wordt afgetrapt met veel tripples en word dan ook gewonnen door een 60 check van Melanie.
Dan is het 5-5!. En de spanning is hoog.. de solo moet gaan beslissen.
Marlyn, debutant in de laco, mag de solo spelen. Ze komt 1-0 voor. Dan word het 1-1, de spanning stijgt... 2-1 pff wij gaan dood van de stress. De 4de leg kan ze niet checken en word het 2-2. En dan is het erop of eronder we hebben gevochten als leeuwen dus daar kan het niet aan liggen. De laatste leg, wie gaat hem pakken. Marlyn verliest de bull en moet dus nog een standje harder vechten.
En dat doet ze, maar met zoveel stress is de dubbel lastig te vinden. Echter staat ze voldoende in punten voor dus rustagg!! Maar dan komt de tegenstander wel erg dichtbij en Marlyn heeft de dubbel nog niet gevonden helppp... ze laat 3 over. De tegenstander heeft ook zenuwen en checkt niet. Marlyn treedt opnieuw aan, gooit 1 en dubbel 1!! Wat een fantastisch debuut!! De dames winnen na een achterstand van 5-1 met 6-5!! Hoppa de eerste winst is in de pocket.
En sjapoo voor de heren DVO die net zo meeleven met ons en onze stress voelden, haha. Wat een supersfeer vandaag, trots op de dames (en heren!) van DVO.
Dit wordt een prachtig seizoen dat kan niet anders!