Competitie 2022-2023

Beste Leden,

Na een paar jaar zonder darten of met een half seizoen, gaan we dit jaar hopelijk weer gooien voor een heel seizoen. De competitie is inmiddels gemaakt. We weten dat het later is dan andere jaren, maar dat heeft te maken met de late inschrijving en de vakantie van onze vrijwilligers.

Nadat er meerdere momenten op onze site hebben gestaan hoe de nieuwe indeling zal zijn, hebben wij afgelopen week alles in de poules kunnen zetten en daarbij ook rekening proberen te houden met zoveel mogelijk opmerkingen. En ja, ook voor dit jaar geldt dat wij niet aan alle opmerkingen hebben kunnen voldoen. Dit heeft dan vaak te maken met het goed inplannen van de poules.

Dit jaar zijn er 310 teams ingeschreven, waarvan één team zich inmiddels heeft teruggetrokken. De overgebleven teams hebben wij verdeeld over: 1 ere divisie, 2 eerste divisies, 4 tweede divisies, 8 derde divisies en 8 vierde divisies. Hoe wij tot het maken van een competitie zijn gekomen, kunt u vinden in een eerder nieuwsbericht op deze site. De competitie gaat van start op 19 september 2022.

Dit jaar hebben zich ook 234 teams gemeld voor de beker. Ook deze loting staat inmiddels online. Het thuisvoordeel voor lagere teams in de beker is afgeschaft tijdens de laatste A.L.V. en er is daarom gewoon geloot onder alle teams. 212 teams spelen een voorronde op 12 september en 22 teams hebben een bye naar de laatste 128. Bij het loten van de beker houden wij geen rekening met het aantal borden in een café. Mochten er niet genoeg borden zijn in een locatie overleg dan met de tegenstander wat te doen. Je kan in overleg dan kiezen voor een andere dag of een andere locatie. De bekerwedstrijd dient wel in dezelfde bekerweek gegooid te worden. Je mag hem ook eerder gooien.

Verder willen we iedereen vragen om toch nog eens de reglementen door te lezen, zodat iedereen ook weet waar hij of zij zich aan moet houden of kan verwachten. Als er dan toch nog vragen of twijfels zijn, neem dan telefonisch of via de mail contact op met de competitieleider.

Wij hopen dat iedereen een mooi, gezellig en spannend seizoen heeft.

Ingko Mulders
Voorzitter