Start Competitie 2021-2022 Uitgesteld

Beste leden,

Naar aanleiding van de recente ontwikkelingen van het coronabeleid hebben wij moeten besluiten om de start van de competitie uit te stellen tot, vooralsnog, 1 november.

De reacties die wij nu ontvangen op de berichtgeving van 14 september zijn enorm wisselend, maar wij zijn van mening dat wij onze leden en locaties moeten beschermen tegen de opkomende tweedeling. De DVO handelt, volgens de statuten, naar de wet. De wet bepaalt op dit moment dat onze locaties verplicht zijn om de coronapas te controleren.

Het bovenstaande levert binnen het bestuur ook enorm uiteenlopende discussies op. Wij krijgen bijvoorbeeld de volgende vraag binnen: “Wat gaan jullie doen als een team bij een café komt die geen controle doet? Wij willen als team eigenlijk niet gooien in een locatie die het niet zo nauw neemt met de regels die op dit moment gelden”. Wanneer wij dit volgens de wet zouden behandelen, moeten wij het team gelijk geven en kunnen zij de wedstrijd claimen.
Dit voorbeeld kunnen we natuurlijk ook omdraaien. Er zijn leden en locaties die er voor kiezen om niet mee te willen doen aan de controles van de coronapas. Zij wensen dan dat ze zich uit kunnen schrijven, waardoor er nog meer teams en locaties uitvallen binnen onze competitie.
Wij zijn van mening dat wij niet deze richting op moeten gaan en respecteren eenieders keuze.

Wij merken ook dat het de nodige reacties oplevert op onze Facebookpagina. In de basis is er ooit al besloten dat wij, als DVO, geen reacties geven op opmerkingen op onze berichten. Dit levert namelijk onnodige discussies op waar niets goeds uit komt.

Let wel: De bestuursleden zijn nog steeds vrijwilligers en wij doen ons uiterste best om het iedereen naar de zin te maken. Ook wij balen enorm van deze situatie en willen niets anders dan onze competitie normaal starten en dan ook voor iedereen! Onze sport gaat immers ook om het plezier.