Verslag DVO Kampioenschap 2016-2017

Afgelopen zaterdag 6 mei is er bij het Twentse Ros in Hengelo gespeeld om het D.V.O. kampioenschap. Gezien het grote ledenaantal wat had kunnen komen is er voor de tijd besloten dat er alleen gespeeld kon worden via een voorinschrijvingen en die sloot op 4 mei. Op vrijdag 5 mei is live via Facebook de loting verricht door de voorzitter. Uiteindelijk waren er 30 heren A, 9 Dames, en 45 heren B-spelers. Nadat in een voorronde was bepaald wie er in de winnaarsronde en verliezersronde zaten kon er gespeeld gaan worden om het kampioenschap en de bijbehorende Champions League of Darts (CLOD) tickets. De CLOD is een plaatsingstoernooi voor de Finder Darts Masters, het enige televisie “major” toernooi in Nederland.

Bij de Dames ging de finale tussen Karin Kamphorst en Melanie Jongbloed waarbij Karin uiteindelijk op een 4-4 stand de negende en beslissende leg uitgooide. Dat betekent hier dat de voor de dames naar de CLOD gaan Karin Kamphorst, Melanie Jongbloed, Melissa Landkroon en Ramona Wijnsma.

Bij de heren B was dit jaar ook een CLOD-ticket te verdienen. Deze is door het bestuur extra aangeschaft omdat in de afgelopen jaren de Heren B-poule altijd goed bezet is geweest en wij op deze manier die spelers ook een mogelijkheid wilde geven op een eventueel TV toernooi. Bij de heren B waren veel spanende partijen waarbij de uiteindelijke finale ging tussen Nick Oude Munnink en Richard Lantink. Deze finale was van een mooi niveau waarbij uiteindelijk Nick aan het langste eind trok en met een 5-3 overwinning zich geplaats heeft voor de CLOD.

De heren A is van start gegaan met 30 spelers omdat op het laatste moment er nog 2 afzeggingen waren. Na de overige 14 voor wedstrijden waren er 16 heren die gingen strijden voor de winst. De finale werd hier gespeeld door Kevin Wensink en Dennie Olde Klater waarbij de laatste zijn vorm van de afgelopen maanden liet zien en uiteindelijk met een 5-3 overwinning het toernooi won. Voor de heren gaan nu Dennie Olde Kalter, Kevin Wensink, Luuk Boeijink en Danny Blom naar de CLOD.

Het was een gezellig toernooi waarbij veel mensen bleven kijken naar de finales en dat is leuk om te zien. Wij willen iedereen bedanken die is geweest en wensen de CLOD-ticket winnaars heel  veel succes, 2 september, in Egmond aan zee.

Ingko Mulders