Competitie 2021-2022

Beste Leden,

Het vorige stukje ging over de competitie zelf en in dit stukje leggen wij iets uit over de inhoud van de competitie van aankomend seizoen.

Nadat we ruim anderhalf jaar geen competitie meer hebben gehad, zullen we hopelijk het seizoen 2021-2022 kunnen beginnen - en belangrijker nog - ook afmaken.

Omdat het zo lang heeft geduurd, hebben wij op de laatste A.L.V. de leden meerdere voorstellen voorgelegd over hoe wij de competitie zouden starten. Hier hebben de leden over gestemd en bijna iedereen was het er over eens dat wij door zouden gaan met hoe we in 2020 geëindigd zijn, zodat de promotie en degradatie gewoon door zou gaan. Tevens hebben wij besproken dat teams bij inschrijving konden aangeven in welke divisie ze wilde beginnen.

Het was opvallend om te zien dat er heel veel teams in de 4de divisie wilden beginnen of dat teams wilden blijven in de divisie waar ze zaten, terwijl ze als eerste waren geëindigd. Wij hebben uiteindelijk wel gekeken naar het niveau van de teams in het laatste seizoen. Als er meerdere leden in een bestaand team zijn gebleven dan bleef dit team ook gewoon in de juiste divisie.

Op de A.L.V. is ook afgesproken dat we dit competitiejaar geen rekening houden met de regel: maximaal 2 teams uit 1 café in 1 divisie. Dit om het voor iedereen makkelijker te maken en de reisafstanden voor dit seizoen zo kort mogelijk te houden. Dit betekent dat er nu 2 divisies zijn waarin er 3 teams uit 1 café spelen. Volgend jaar zal dit niet gebeuren en houden wij weer gewoon vast aan maximaal 2 teams per divisie. Dit zal dan weer kunnen betekenen dat er teams zijn die verder weg moeten dan andere teams uit hetzelfde café in dezelfde divisie.

In sommige poules zul je zien dat er maar 13 of zelfs in één geval maar 12 teams zitten. Dit heeft te maken met bovenstaande alinea’s. Volgend jaar zullen alle poules worden opgevuld tot 14 teams vanuit de onderliggende divisies. Dat betekent dat de nummer 1 van elke poule zal promoveren, maar waarschijnlijk ook dat zowel de nummer 2 als de beste nummers 3 van elke divisie promotie-degradatie wedstrijden zouden kunnen spellen. De nummers 12, 13 en 14 zullen wel gewoon degraderen.

Dan willen wij ook nog even aangeven dat wij rekening houden met de opmerkingen die geplaatst zijn bij het inschrijven, maar net als alle voorgaande jaren is dit een verzoek en wordt die indien mogelijk gehonoreerd. Echter in een paar gevallen is dit absoluut niet mogelijk in verband met het maken van de competitie.

Er is met het indelen wel gekeken naar het verdelen van de teams over de avonden, zodat er per speelavond evenveel teams thuis spelen, mits een locatie echt aangeeft dat zij graag alle teams in 1 keer thuis willen hebben spelen in verband met personeel. Voor deze locaties geldt uiteraard wel het horecaprotocol en daar is men daar dus ook zelf verantwoordelijk voor is. Zie eerder bericht op de site.

LET OP!!

Dan is het nog belangrijk om te melden dat er op dit moment een verplichte sluitingstijd is van 0.00 uur. Het kan voorkomen dat op dit moment de wedstrijd nog niet klaar is. Om de locatiehouders te beschermen, hebben wij besloten dat de stand zoals die om 23.45 uur is ook de eindstand zal zijn. Als beide teams en locatiehouder anders afspreken dan mag dat, maar dat is dan wel voor eigen verantwoordelijkheid. Ons advies: zorg dat je op tijd begint en gooi gewoon lekker door.

De competitie staat nu op de site. Kijk hem even na en als er iets niet klopt, geef dit dan even door. Het gaat hierbij alleen om gevallen waarbij er meer teams moeten darten dan dat er banen zijn. Alle andere zaken (afstand, dagen, niet naar bepaalde locaties willen gaan, etc) zullen niet behandeld worden.

Mochten er verdere vragen zijn dan horen wij het graag en dat kan via de mail naar wedstrijdleiding@dvodarts.nl en/of voorzitter@dvodarts.nl.

Namens het bestuur,

Ingko Mulders
Voorzitter

Kaarten per divisie

Eredivisie
Eerste divisie
Tweede divisie
Derde divisie A-D
Derde divisie E-H
Vierde divisie A-E
Vierde divisie F-J