Corona en de Inschrijvingen

Beste Leden,

Zoals velen van jullie wellicht al hebben gehoord, mag er vanaf 1 juli weer recreatief en competitief gedart worden. Maar let op! De coronaregels, zoals die voor de horeca gelden, blijven van toepassing. Dat betekent dat je met zijn tweeën wel mag darten en dat de 1,5 meterregel toegepast moet worden. Wanneer de 1,5 meter regel niet toegepast kan worden, kunnen deze twee spelers hiervan afwijken. Voor alle toeschouwers/schrijvers/andere cafégasten blijft de 1,5 meter regel ook van toepassing. Je moet binnen zitten en dat mag met maximaal 2 personen bij elkaar. Anderen moeten weer op 1,5 meter afstand zitten. Dit zijn nu de landelijke regels en kunnen per veiligheidsregio verschillen. 

Zoals velen van jullie zullen begrijpen, kunnen wij onder bovenstaande regels geen competitie gooien, zoals wij dat gewend zijn. Er zijn ook gewoon heel veel locaties die hier niet aan kunnen voldoen. Het bestuur heeft daarom besloten om de inschrijving voor het aankomende seizoen nog niet te openen, totdat wij zeker weten dat wij weer kunnen darten in competitievorm zoals wij dat gewend zijn. Op het moment dat de regels voor de horeca worden opgeheven of versoepeld, zullen wij de inschrijvingen openen en zullen alle teamcaptains hiervan bericht krijgen via de mail. Ook zullen wij dan dagelijks berichten posten op onze website en facebookpagina. 

Op dit moment worden er al weer toernooien georganiseerd. De D.V.O. is van mening dat dit nog te vroeg is, maar wij kunnen dit niet tegenhouden. De verantwoordelijkheid hiervoor ligt bij de locatiehouders, organisatoren en uiteraard de deelnemers. Mocht je ervoor kiezen om een toernooi te houden, houdt dan rekening met de regels die er nu zijn. Hiermee voorkom je eventuele problemen. Op de site van de NDB is een dartsprotocol gezet die wellicht kan helpen om een toernooi zo veilig mogelijk te laten verlopen. 

Wij begrijpen dat jullie weer graag willen beginnen met de competitie, en dat willen wij uiteraard ook, maar om een competitie te kunnen houden, moeten wij zeker weten waar we met zijn allen aan toe zijn. Tot die tijd doe het rustig aan en houd je aan de regels. 

Namens het bestuur,
Ingko Mulders
Voorzitter