Einde Seizoen 2019-2020

Beste leden,

Wij zijn, met name door de laatste persconferentie van het kabinet, tot de conclusie gekomen dat onze competitie ten einde is. Wij zien geen mogelijkheid dat er in de cafés/locaties een complete competitie afgemaakt kan worden.

Zoals eerder al gemeld betekent dit dat de stand, zoals die nu is, wordt meegenomen naar het volgende seizoen. Op basis hiervan wordt ook de promotie en degradatie doorgevoerd.

Maar wat is het volgende seizoen? Een goede vraag! Zelf verwachten wij niet dat er op 1 september gegooid kan worden. Dit is een vermoeden, maar we moeten ergens vanuit gaan. Dit betekent dat er wellicht een alternatief seizoen gaat komen. Dit hangt af van meerdere factoren, maar de belangrijkste is: Wanneer kunnen we weer in onze locaties gooien en mag dit dan op de manier zoals we gewend zijn. De kans is ook zeer groot dat we rekening moet houden met de 1,5 meter regel en hoe gaat dit er dan uit zien in onze locaties.

De inschrijving voor aankomend seizoen gaat open op het moment dat wij exact weten wanneer er gegooid mag worden in onze locaties. De verwachting is dat dit ongeveer 4 weken van tevoren bekend gemaakt gaat worden. Dat betekent dus wanneer we zeker weten dat we mogen darten, zonder restricties.

LET OP!! De inschrijfperiode duurt dan 2 weken, zodat we ook nog 2 weken hebben om een competitie te maken.

Dit wordt duidelijk kenbaar gemaakt op onze site, facebook en naar alle e-mailadressen van de captains, zoals zij deze in teambeheer ingevuld hebben. Ook voor dan geldt: te laat inschrijven, is geen deelname.

Nu even iets reglementairs: Officieel ben je lid van onze vereniging tot 30 juni (einde seizoen). Omdat wij de inschrijving niet openen totdat er meer duidelijk is, blijft iedereen die op dit moment lid is van het seizoen 2019/2020 een stemrechtelijk lid. Hiermee ben je geen lid meer, maar behoud je je stem totdat er meer duidelijk is. Het is zeker denkbaar dat wij een ALV houden voordat het nieuwe seizoen begint, waar je je stem kan laten gelden met het oog op het nieuwe seizoen.

Wij als bestuur staan, net zoals zoveel verenigingen, voor een uitdaging. Wij willen deze graag aangaan en staan klaar voor iedere darter. Ons doel is, en blijft, dat wij het beste voor hebben met het darten in Oost-Nederland. Houd dat in jullie achterhoofd.

Wij hopen dat we snel meer zekerheid gaan krijgen vanuit de regering. Niet alleen voor onze vereniging, maar ook voor al onze locatiehouders.

Namens het bestuur,

Ingko Mulders
Voorzitter