DVO-1 Beste Jeugdteam Van Nederland!

17 juni 2017 was het tijd voor de LaCo jeugd finaledag. De LaCo teams kwamen naar Kamerik om het seizoen gezamenlijk af te sluiten. Om 10.30 uur klonk het startschot in dorpsherberg 'de Schulenburch' en begonnen de kwartfinales in zowel de winnaars- als de verliezersronde.

Verliezersronde
Helaas waren de TDV en RDF niet aanwezig en dat betekende dat DBA en DBBR-2 een vrije doorloop naar de halve finale hadden. De RDO versloeg de DVO-2 en de DVS was te sterk voor de PDB. In de halve finale won de DVS vervolgens van de DBBR-2 met 6-1 en won de DBA met 6-3 van de RDO. In de reguliere competitie hadden beide teams een keer van elkaar gewonnen en dat beloofde iets voor de finale. De DVS toonde zich toch weer redelijk eenvoudig de sterkste en zo ging de titel naar de Stedendriehoekers.

Winnaarsronde
Regerend kampioen RDB begon ook dit jaar weer sterk aan de finaledag. De FDB werd verslagen in de kwartfinale. De DVO-1 won van de DSWN en de DONHN won ruim van de DOT. De laatste halve finaleplaats ging naar de DBBR-1 die de DBMN versloeg. In de halve finale stak DVO-1 een stokje voor het derde opeenvolgende kampioenschap voor RDB. De Dart Vereniging Oost was met 6-2 te sterk. De andere halve finale was een kraker van formaat. De DBBR-1 probeerde in de voetsporen te treden van het heren LaCo team vorige week. Het ging tot 5-2 goed, maar daarna kwam de DONHN ijzersterk terug. De beslissende solo, waarbij de spanning te snijden was, werd een prooi voor Duncan Oele en daarmee was de zege voor de Noord Hollanders binnen. Ook de finale was ontzettend spannend en bij een 5-4 voorsprong voor DVO-1 werd de teamgame gespeeld. Deze viel uit in het voordeel van de DVO en onder luid gejuich werd het kampioenschap gevierd.

Voor alle verliezend kwartfinalisten werd er een blind koppeltoernooitje georganiseerd. Ook hier waren prachtige partijen te zien. Uiteindelijk waren het Gijsbert en Maxim die het toernooi op hun naam wisten te schrijven.

De foto's volgen nog via onze facebook pagina! De NDB bedankt alle teams voor een heel leuk seizoen en feliciteert de DVO-1 en DVS met hun titels!

Uitslagen

Winnaarsronde
RDB-FDB 6-3
DWSN-DVO-1 3-6
DONHN-DOT 6-1 
DBBR-1 - DBMN 6-3

RDB – DVO-1 2-6
DONHN – DBBR-1 6-5

DVO-1 - DONHN 6-4

Verliezersronde
DVO 2 – RDO 3-6
DBA – TDV Niet gespeeld
DVS– PDB 6-1
DBBR 2 - RDF Niet gespeeld

RDO - DBA 2-6
DVS - DBBR-2 6-1

DVS - DBA 6-1

 

Bron: ndbdarts.nl