Verslag 4e DVO Jeugdranking 2016-2017

Zondag 8 januari stond de 4e DVO jeugdranking van het seizoen 2016-2017 op het programma bij café Memory in Almelo. Uiteraard waren er veel nieuwjaarswensen die door de locatie gingen en werd er nog nagepraat over het fantastische wereldkampioenschap van Michael van Gerwen. De kinderen schreven zich ondertussen in en bij het sluiten van de inschrijving stonden er 31 namen op papier. 4 meisjes, 11 aspiranten en 16 junioren. 

De meisjes speelden in 1 poule tegen elkaar, de aspiranten werden verdeeld over 3 poules en de junioren over 4 poules. Klokslag 12 uur werden de poules omgeroepen en kon de jeugdranking beginnen. Na de poules konden alle kinderen wat gaan eten en om 14.30 werd begonnen met de knock-out fase. De uitslagen:

 

Meisjes 

 

De meisjes hadden eigenlijk in de poule al de eindstand bepaald, want de knock-out wedstrijden gaven precies hetzelfde beeld. De finale werd door Melissa van de Velde met 3-0 van Silvana Veltman gewonnen en de strijd om de 3e en 4e plaats werd door Ayla Bontekoe met 2-0 gewonnen van Caithlynn Keizer. Melissa van de Velde had met een 88-finish vandaag de hoogste finish.

 

Aspiranten

 

De aspiranten werden dus over 3 poules verdeeld. 2 poules van 4 speelden een best off 5 en 1 poule van 3 speelden 2 keer tegen elkaar een best off 5. De nummers 1 en 2 mochten naar de winnaarsronde, de rest ging naar de verliezersronde. 

 

 

 

  kwart finales VR   Aspiranten      
  Armando Keizer   Niels Millekamp 2 3  
  halve finale VR   Aspiranten      
  Rian Veltman   Stijn Bontekoe 3 0  
  Mark van Esch   Niels Millekamp 3 2  
  3e/4e plaats VR   Aspiranten      
  Stijn Bontekoe   Niels Millekamp 3 1  
  Finale VR   Aspiranten      
  Rian Veltman   Mark van Esch 3 2  
  WINNAAR VR   Rian Veltman      

 

 

Het zit er een keer aan te komen dat Rian prijzen gaat pakken in de winnaarsronde. Net als bij de NDB-rankingen pakt hij tot nu toe de prijzen in de verliezersronde. Mooi was te zien dat Mark weer een keer meedeed en ook in de prijzen viel.

 

 

  kwart finales   Aspiranten      
  Joep Roelofs   Randy Ziggers 0 3  
  Senna de Witte   Ruben Duim 3 0  
  halve finale   Aspiranten      
  Daan Beernink   Randy Ziggers 1 4  
  Michel Drent   Senna de Witte 4 1  
  3e/4e plaats    Aspiranten      
  Daan Beernink   Senna de Witte 1 3  
  Finale   Aspiranten      
  Randy Ziggers   Michel Drent 4 1  
  WINNAAR   Randy Ziggers      

 

 

Het wordt dit seizoen nog spannen wie er voor de eerste 3 plaatsen blijven gaan. De CLOD-tickets wordt nog spannender, omdat er een paar niet voor in aanmerking komen omdat ze op de peildatum al 14 zullen zijn.

Vandaag was Randy op dreef en verloor in de knock-out maar 2 legs. In de finale gooide hij nog een mooie 102-finish. Michel had een mooie 2e plaats en Senna wist naast zijn 3e plaats ook nog de hoogste finish met 115 te gooien.

 

Junioren

 

Bij de junioren hadden we 4 poules waarin een best off 7 werd gespeeld. Het niveau was weer bijzonder hoog, ook gezien het aantal hoge scores en hoge finishes. De hoogste finish van de dag werd al in de poule gegooid door Ramon Leferink met een 160-check. Later in de knock-out miste hij hem nog een keer op haar na. De uitslagen na de poules:

 

 

  Kwart finales VR   Junioren      
  Niek Vos   Teun Huisken 0 3  
  Rick Achterberg   Fabian Hessink 3 2  
  Jarno Sommer   Levi de Witte 3 0  
  Youri van Ommen   Rick Oosterman 3 2  
  Halve finale VR   Junioren      
  Teun Huisken   Rick Achterberg 3 4  
  Jarno Sommer   Youri van Ommen 0 4  
  3e/4e plaats   Junioren      
  Jarno Sommer   Teun Huisken 3 2  
  Finale VR   Junioren      
  Rick Achterberg   Youri van Ommen 0 4  
  WINNAAR VR   Youri van Ommen      

 

 

Youri van Ommen zat in de poule waar de finalisten van de winnaarsronde ook inzaten. Hierin kwam hij 1 leg te kort en moest naar de verliezersronde. Hierin liet hij zien dat hij daar eigenlijk niet hoort en won dan ook vrij gemakkelijk. Rick kwam 2 keer goed weg maar het geluk liet hem in de finale in de steek.

 

 

  Kwart finales   Junioren      
  Danny Jansen   Sam Groot Roessink 1 4  
  Jelle Kamphuis   Matthijs Kamp 2 4  
  Kjeld Pol   Dani te Pas 4 1  
  Ramon Leferink   Pascal Senger 4 0  
  Halve finale    Junioren      
  Sam Groot Roessink   Matthijs Kamp 5 2  
  Kjeld Pol   Ramon Leferink 2 5  
  3e/4e plaats   Junioren      
  Matthijs Kamp   Kjeld Pol 1 4  
  Finale   Junioren      
  Sam Groot Roessink   Ramon Leferink 2 6  
  WINNAAR   Ramon Leferink      

 

 

In de finale kwam Sam verassend tegen de darts in met een 23-darter op 0-1. Hierna was Ramon wakker en brak direct terug met een 17-darter. De leg hierna gooiden beide spelers een 180 en stonden ze allebei na 9 pijlen op 81. Ramon miste een 12-darter en Sam wist hem ook niet uit te gooien. Uiteindelijk gooide Ramon hem in 17-darts uit voor een 2-1 voorsprong. Ramon ging hierna door en in 17,23 en 16-darts kwam hij op 5-1. De 7e leg wist hij het nog niet af te maken en brak Sam met een 25-darter voor 5-2. Hierna gooide Ramon de partij op slot met een 23-darter en wint zo de 4e DVO-jeugdranking bij de junioren.

 

En zo konden Dinand Kist en Andre Vos om 16.15 uur beginnen met de prijsuitreiking. Het was zoals altijd weer een genot te zien hoe blij en puur de kinderen nog reageren als ze hun prijzen in ontvangst nemen. 

De komende weken gaat de DVO-jeugd nog naar de NDB-ranking in Delden (22 januari), het Open Steenwijkerland (29 januari) en de Dutch Open (5 februari). De volgende jeugdranking is 19 februari bij de Schutterij in Losser aan de Bookholtlaan nummer 19.