Verslag 3e DVO Jeugdranking 2016-2017

Zondag 6 November stond alweer de 3e DVO-jeugdranking van het seizoen 2016-2017 op het programma. Cafe de Sport had haar achtercafe weer ter beschikking gesteld, toch 1 van de mooiere locaties van de DVO om een jeugdranking te gooien. Bij de sluiting van de inschrijving hadden Dinand en Dick 26 kinderen op papier staan. 3 meisjes, 8 aspiranten en 15 junioren gingen strijden om de punten voor de CLOD-tickets, de bekers en tegoedbonnen. Maar hoofdzaak blijft natuurlijk de gezelligheid. 

De meisjes werden bij de aspiranten in de poules verdeeld en zo starten de aspiranten met 3 poules, 2 van 4 waarin een best off 5 gespeeld werd en 1 poule van 3 waarin iedereen 2 keer tegen elkaar mocht gooien in een best off 5. Ook bij de junioren werden de darters verdeeld over 3 poules van 5 waarin een best off 5 werd gespeeld. En zo starten we klokslag 12 uur met de poules. 

De uitslagen van de knock-out fase:

 

Meisjes:

 

Caithlynn en Ayla werden allebei laats in hun poule en omdat Silvana 2e werd mocht zei direct naar de finale. Caithlynn en Ayla speelden voor de 2e en 3e plaats en uiteindelijk wist Caithlynn met 2-0 te winnen. Ayla was dus al zeker van de 3e plaats. Hierna speelden Silvana en Caithlynn de finale waarin Silvana met 3-0 wist te winnen. Hierdoor wist Caithlynn de 2e plaats te pakken en Silvana ook de 3e DVO-jeugdranking op haar naam te schrijven.

 

Aspiranten:

 

Omdat er 3 poules waren en er uiteindelijk 5 aspiranten naar de winnaarsronde gingen, hadden we maar 3 aspiranten in de verliezersronde. De halve-finale werd gespeeld tussen Rian Veltman en Armando Keizer. Rian wist met 3-1 te winnen waardoor Armando 3e werd. De finale tussen Senna de Witte en Rian Veltman werd over alle legs gespeeld en door Senna met 4-3 gewonnen. Hierdoor werd Rian 2e en ging Senna er met de 1e prijs in de verliezersronde vandoor.

 

Kwart-finale winnaarsronde:

Diego Keizer-Joep Roelofs 0-3

 

Halve-finale winnaarsronde:

Randy Ziggers-Joep Roelofs 4-2

Daan Beernink-Michel Drent 4-1

 

3e/4e plaats winnaarsronde:

Michel Drent-Joep Roelofs 4-0

 

Finale winnaarsronde:

Randy Ziggers-Daan Beernink 1-5

 

Beide aspiranten zijn op dit moment in vorm. Randy wist vandaag maar liefst 4 keer 180 te gooien en Daan Beernink 2 keer. Ook de 3e ranking was Daan weer helemaal op dreef en het vertrouwen was er weer. Hij won dan ook vrij makkelijk de finale van Randy en zorgt ervoor dat de strijd bij de aspiranten weer helemaal open ligt. 

Joep Roelofs gooide vandaag de hoogste finish met een 150-check (t20,t20,d15).

 

Junioren:

 

Kwart-finale verliezersronde:

Rick Achterberg-Robin Drees 3-0

Rick Oosterman-Levi de Witte 3-2

 

Halve-finale verliezersronde:

Mathijs Kamp-Rick Achterberg 4-2

Pascal Senger-Rick Oosterman 1-4

 

3e/4e plaats verliezersronde:

Pascal Senger-Rik Achterberg 2-4

 

Finale verliezersronde:

Mathijs Kamp-Rick Oosterman 4-0

 

Mathijs wist overtuigend de finale te winnen van Rick die voor de 2e keer een beker wist te winnen bij een DVO-jeugdranking en daar zichtbaar blij mee.

 

Achtste-finale winnaarsronde:

Niek Vos-Dani te Pas 4-3

 

Kwart-finale winnaarsronde:

Kjeld Pol-Jarno Sommer 4-0

Ramon Leferink-Fabian Hessink 4-2

Youri van Ommen-Sam Groot Roessink 4-2

Danny Jansen-Niek Vos 2-4

 

Halve-finale winnaarsronde:

Kjeld Pol-Ramon Leferink 5-1

Youri van Ommen-Niek Vos 4-5

 

3e/4e plaats winnaarsronde:

Ramon Leferink-Youri van Ommen 2-4

 

Finale winnaarsronde:

Kjeld Pol-Niek Vos 6-3

 

Kjeld leek naar een overtuigende overwinning te gaan en kreeg wedstrijdpijlen voor 6-0. Maar Niek deed wat hij vandaag al een paar keer eerder deed en begon aan een come-back.  Hij wist 3 legs terug te pakken omdat Kjeld de dubbel maar niet wist te raken, maar bij 5-3 wist Kjeld toch de dubbel te vinden en zo de 3e jeugdranking op zijn naam te zetten. Hierdoor loopt hij verder uit in de tussenstand. Vandaag pakte Kjeld ook nog de hoogste finish met een 132-check.

 

De volgende jeugdranking is 8 januari bij Café Memory in Almelo waarna 19 februari de Schutterij in Losser aan de beurt is.

 

Volgende week gaan we met de DVO jeugd naar de Amateur & Youth Trophy in Leek.