Verslag 1e DVO Jeugdranking 2016-2017

Vandaag stond de 1e jeugdranking van het seizoen 2016-2017 voor de jeugd van de DVO op het programma. Wederom zal er in de 3 categorieën gestreden worden de 3 tickets voor de Champions League Of Darts. Het was vandaag niet de eerste activiteit, want de Champions League Of Darts in Egmond aan Zee waren we al met 9 kinderen geweest en de eerst NDB van dit seizoen in Leeuwarden waren we ook al met een grote groep geweest. 

Bij de sluiting van de inschrijving stonden er 26 namen op papier. 2 meisjes, 12 junioren en 12 aspiranten. De meisjes mochten weer bij de aspiranten meedoen waardoor we 3 poules van 4 bij de junioren kregen en 1 poule van 4 en 2 poules van 5 bij de aspiranten. De junioren speelden best off 7 en de aspiranten best off 3 en best off 5. Na de poules mochten de meisjes direct de finale gooien tegen elkaar en de rest mocht in een knock-out fase strijden voor de punten. De uitslagen:

Meisjes:

Caithlynn Keizer wist bij de aspiranten in de poule maar 1 punt te pakken. Dit omdat ze bij haar broers en twee ervaren jongens was ingeloot. Silvana Veltman wist brutaal de winst in haar poule te pakken en was dan ook de favoriet in de finale. De finale wist Silvana met 3-0 te winnen, maar beide meisjes waren weer zichtbaar blij toen ze hun prijzen in ontvangst namen.

Aspiranten:

Kwart-finale verliezersronde:
Diego Keizer-Milan Bontekoe 3-2

Halve-finale verliezersronde:
Niels Millekamp-Diego Keizer 3-1
Daan Beernink-Stijn Voort 3-0

3e/4e plaats verliezersronde:
Diego Keizer-Stijn Voort 2-0

Finale verliezersronde:
Niels Millekamp-Daan Beernink 0-3

Daan kwam uit een moeilijke poule en had met 1 leg meer zelfs eerste in de poule kunnen worden. Maar nu waren er 2 met 6 legs en 2 met 5 legs. Daan ging op onderling resultaat met 5 legs voor, toch naar de verliezersronde. Hoeveel pech kun je hebben. Maar in de verliezersronde wist hij overtuigend alles te winnen. Niels, 1 van de nieuwste aanwinsten, wist verrassend de finale te halen en was blij met zijn gewonnen beker.

Kwart-finale winnaarsronde:
Randy Ziggers-Rian Veltman 3-0
Joep Roelofs-Michel Drent 3-2
Senna de Witte-Stijn Bontekoe 3-1

Halve-finale winnaarsronde:
Randy Ziggers-Armando Keizer 4-0
Joep Roelofs-Senna de Witte 4-1

3e/4e plaats winnaarsronde:
Armando Keizer-Senna de Witte 2-3

Finale winnaarsronde:
Randy Ziggers-Joep Roelofs 4-2 

Joep mocht de partij beginnen en de eerste 4 legs gingen met de darts mee. Hierna wist Randy de leg van Joep af te pakken en daardoor met 3-2 voor te komen. Ook zijn eigen leg wist hij te behouden waardoor Randy de eerste ranking op zijn naam weet te schrijven.
Stijn Bontekoe wist vandaag bij de aspiranten met een 90-check de hoogste finish te gooien.

Junioren:

Kwart-finale verliezersronde:
Danny Jansen-Bram ter Braak 4-1
Teun Huisken-Rick Oosterman 4-0

Halve-finale verliezersronde:
Jarno Sommer-Danny Jansen 1-4
Fabian Hessink-Teun Huisken 4-0

3e/4e plaats verliezersronde:
Jarno Sommer-Teun Huisken 4-0

Finale verliezersronde:
Danny Jansen-Fabian Hessink 4-1

De beide neefjes maakten er een mooie pot van waarin Danny aan het langste eind trok. Fabian was nog wel op voorsprong gekomen. 

Kwart-finale winnaarsronde:
Dani te Pas-Rick Achterberg 4-1
Sam Groot Roessink-Youri van Ommen 2-4

Halve-finale winnaarsronde:
Ramon Leferink-Dani te Pas 5-1
Kjeld Pol-Youri van Ommen 5-2

3e/4e plaats winnaarsronde:
Dani te Pas-Youri van Ommen 1-4

Finale winnaarsronde:
Ramon Leferink-Kjeld Pol 3-6

Kjeld mocht de finale en begon de eerste leg goed. Na 9 pijlen stond hij op 170 en uiteindelijk gooide hij een 15-darter met een 110-check. De 2e leg pakt hij tegen de darts in de leg van Ramon in 27-darts voor een 2-0 voorsprong. De 3e leg mist Ramon een 105-check om terug te breken, maar uiteindelijk pakt hij de leg toch nog in 29-darts. Kjeld lijkt weer wakker, mist een 154-check voor een 15-darter, maar met een 16-darter maakt hij er 3-1 van. De 5e leg begint Kjeld met een 180 en staat na 9 pijlen op 164. Maar na diverse missers van beide kanten pakt Ramon de leg in 23-darts voor een 3-2 tussenstand. De 6e leg mist Ramon een 89-check voor een 18-darter, Kjeld doet hetzelfde met 65 en uiteindelijk gaat de leg in 25-darts naar Kjeld en loopt hij weer uit naar 4-2. Zijn eigen leg gooit hij weer een 180 en staat nu na 9 pijlen op 132. De leg gaat in 18-darts uit voor 5-2. Ramon geeft het nog niet op en pakt de volgende leg in 15-darts met een 108-check voor 5-3. Maar in de 9e, eigen leg, maakt Kjeld het af met een 21-darter en wint zo de eerste ranking. In de poule had hij met een 127-check al de hoogste finish  gegooid. 

Direct na de finales werd door Dinand Kist de prijsuitreiking gedaan, werden Dick en Marijke Kremer bedankt en kon uiteindelijk iedereen met een grote glimlach (en beker) na het zien van de vele blijde gezichten naar huis.

De volgende DVO-jeugdranking is 16 oktober bij Het Twentse Ros in Hengelo. Neem gerust een vriend of vriendin mee die het leuk lijkt om een keer een potje te darten. De eerste 2 keer hoef je geen lid te worden van de DVO en betaal je alleen 3 euro om mee te mogen doen aan de ranking.

De foto's van vandaag staan op de facebookpagina 'dvo jeugddarten'